Motoristin varusteet Amerikan ihmemaahan

Moottoripyörävarusteet route 66

Mitä mukaan?

Moottoripyörissä on vähän säilytystilaa. Ei ole takakontteja, takabokseja, peräluukkuja, peräloostereita eikä liiemmin suksibokseja. On avain pari sivulaukkua ja yksi takalaukku. Pyörämatkalle lähdettäessä lienee siis sanomattakin selvää, että mukaan pakataan vain kaikkein välttämättömimmät varusteet. Kahden hengen vaatteet ja hygieniatarvikkeet on karsittu minimiin, ehdottomaan minimiin. Pidempiä matkoja reissatessa on totuttava siihen, että samoilla päällysvaatteilla kuljetaan viikkotolkulla ja että bootseilla ja tennareilla tepastellaan niin hiekkarannoilla kuin hienommissa ravintoloissakin. Pyöräreissuilla vierustoverin epäpuhtaudesta tulee huomauttaa vasta kun kypärästä puskee rahkasammal läpi.

 Route 66 -matka tuo varusteluun lisähaasteensa vaihtelevien sääolojen vuoksi. Ajamme kahdeksan osavaltion halki nelisen tuhatta kilometriä, joten lähes kaikki maailman sääilmiöt osuvat kohdalle. Kylmimmillään ajokeli on lähtökaupungissa Chicagossa, jossa lämpötila on huhtikuussa kymmenen asteen molemmin puolin. Lisämausteena isojen järvien seudulla on kova tuuli. Matkan taittuessa etelämmäksi ilma lämpiää, mutta odotettavissa on sateita sekä motoristeja nieleviä hurrikaaneja. Ei kiva. Länsirannikolla kelin pitäisi olla suotuisaimpi. Huhtikuussa Arizonassa, Nevadassa ja Kaliforniassa on odotettavissa t-paitakelejä. Hellelukemista päästään varmimmin nauttimaan Death Valleyn paahtavan aavikko-osuuden kohdalla.

moottoripyörävarusteet amerikkaan
Ikean matkatavaravalikoimasta löytyy monen kokoisia, kevyitä nailonkasseja

Varusteluettelo pääpiirteittäin:

  • Ajovaatteet kaikilla mausteilla
  • Monikäyttöisiä, nopeasti kuivuvia vaihtovaatteita (reisitaskuhousut ovat käytännöllisiä)
  • Sadevaatteet
  • Bootsit ja tennarit / kävelykengät
  • Päiväreppu / tankkilaukku, nailonkasseja (pyörälaukkujen sisäkasseiksi ja pyykkikasseiksi), tiiviisti suljettavia muovipusseja, tyhjiöpusseja vaatteiden pakkaamiseen
  • Hygieniatarvikkeet (aurinkovoide), korvatulpat, aurinkolasit, pyykinpesuainetta
  • Lääkkeet (Hanki apteekista reseptilääkkeitä varten englanninkielinen jäljennös sähköisistä resepteistä)
  • Puhelin, laturit, adapterit, lisäakut, kamera, muistikortit, kypärä- / radiopuhelin, pieni led-lamppu
  • Ilmastointiteippiä, nippusiteitä, lankaa, neuloja ja sidontaremmejä
  • Passi (passikopio sähköpostiin), ajokortti, luottokortit, lentoliput, kartat




Ei kommentteja

Muistathan kommentoinnin hyvät tavat. Poistan blogista kaikki asiattomat kommentit, mainokset sekä laittomat sisällöt.

Sisällön tarjoaa Blogger.