Viime hetken varustelu Chicagossa, (hyvän)tuulisessa gangsterikaupungissa

Chicago ajovarusteet

Kypärä - ikuinen päänvaiva


Suomesta Chicagoon ei ole tällä hetkellä tarjolla suoria lentoja, joten ryhmämme lensi Tukholman kautta, vaihtoajan ollessa vain puolitoista tuntia. Tuon nopean vaihdon ja mahdollisen matkatavaroiden katoamisen vuoksi kaikki tavarat, vaatteet ja vermeet oli ahdettu käsimatkatavaroihin. Suurin huolenaihe oli kypärät. Suuret, pyöreät potat oli saatava mahtumaan lentokoneen matkustamoon, täyteen ahdettujen käsimatkatavaroiden lisäksi. Osa lentoyhtiöistä on kovin tarkkoja matkatavaroiden mitoista ja määristä, joten koneeseen nousu tapahtui pieni pelon vallassa. Hikoilu osoittautui kuitenkin täysin turhaksi, SAS:n henkilökunta ei liiemmin kiinnittänyt huomiota ylimääräisiin matkatavaroihin. Lentokoneeseen nousikin parikymmentä huojentunutta suomalaismotoristia täysissä varusteissa, ajotakit päällä, bootsit jalassa ja kypärät kainalossa. 


Minä olen lähtenyt Suomesta reissuun pari viikkoa ennen muita. Amerikan itärannikolla ollessani en tarvinnut kypärää enkä liiemmin ajotakkia, joten logistisista syistä ostin molemmat vasta Chicagosta. Suurkaupungin liepeillä on useita ajovarusteita myyviä liikkeitä, tosin välimatkat ovat pitkiä. Putiikkien koluamiseen saa kulumaan runsaasti aikaa. Kävin viidessä myymälässä, joista voin suositella paria kolmea. Tein ostopäätöken lopulta ihan viime metreillä kaupassa nimeltä iMOTORSPORTS. Myymälässä ei ollut tarjolla oikean kokoisia tuotteita, mutta he toimittivat paksusta katalogista valitsemani tavarat kauppaan seuraavaksi päiväksi. Heillä lienee nettimyyntiin tarkoitettu varasto tai toinen myymälä samassa kaupungissa, joten tästä firmasta näyttää asiakas saavan mitä ikinä vain osaa toivoa, ja nopeasti. Mahtava palvelu! Hintataso Chicagossa on samaa luokkaa kuin Suomessa. Valitsemani perusmallisen avokypärän ovh oli 129 $. Myymäläpäällikkö oli kuitenkin niin innoissaan ja otettu suomalaisten Route 66 -aikeista, että kypärän hinta putosi siltä istumalta kokonaiset 50 $. En ehtinyt edes tingata! Vuorellisen mesh-takin ovh kovikkeineen oli 199 $. Lopullinen hinta pyöristyi 150 dollariin. 

Moottoripyörävarusteita myyviä liikkeitä Chicagossa:

Chicago by Night

Tuulinen vapaapäivä pilvenpiirtäjien katveessa

Tasataksemme viheliäistä aikaeroa kulutimme yhden päivän tutustuen leppoisasti Chicagon nähtävyyksiin. Ihailimme kaupunkia Chicagos Leading Lady -jokiristeilijän kyydistä sekä myöhemmin iltasella astetta korkeammalta, John Hancock Centerin 96 kerroksesta. Mojovat näkymät. Korkeanpaikankammoisen unelma! Chicago on pullollaan nähtävyyksiä, joten pari vapaapäivää saa kulumaan kaupungissa hienosti. Näin keväällä turistiruuhkia ei ole, jonottaa ei tarvi missään.


Chicagossa metro kulkee maan päälle rakennettuja siltoja pitkin. Siltojen alla ajavat autot.

Illalla hotellihuoneessa oli vielä edessä radiopuhelimen asentaminen uuteen kypärään. Toimenpide aiheutti hieman ylimääräistä punnertamista, sillä ruuvimeisseleitä, teräaseita tai Leathermania ei valitettavasti voitu kuljettaa Suomesta käsimatkatavaroina. Kotoa oli kuitenkin tuotu kuusiokoloavain, tylsät kynsisakset ja kaksipuolista teippiä, joten lopulta haasteesta selvittiin melko notkeasti ja melko vähäisellä määrällä kirosanoja.

Lähtötohinat alkavat olla pyöriä vaille valmiina. Huomenna päästään radalle.

Ai niin - ne Chicagon gangsterit! Todistetuksi tuli, että ei ne hurjat tarinat olekaan pelkkää legendaa. Jos Chicagon lähiöihin on pakko mennä, älä tee sitä yksin äläkä missään nimessä pimeän aikaan!







Ei kommentteja

Muistathan kommentoinnin hyvät tavat. Poistan blogista kaikki asiattomat kommentit, mainokset sekä laittomat sisällöt.

Sisällön tarjoaa Blogger.